Vállalati mediáció

Hatékonyság a fókuszban

A nyereségorientált szervezetek számára különösen nagy érték a hatékonyság, amihez elengedhetetlen a megfelelő kommunikáció.

Egy cég életében szinte folyamatosan jelen van a növekedés iránti igény, amely együtt jár a változással. Akár tudatos, belülről indított változtatásról, akár a külső körülmények által kényszerített alkalmazkodásról van szó, a szervezetet ideiglenesen kibillentheti hatékony állapotából. Az egyensúlyvesztés akkor minimalizálható, ha a közös cél érdekében a munkatársak együtt tudnak működni, ha átláthatók a viszonyok, ha optimális a belső kommunikáció. Az együttműködés és a megfelelő kommunikáció hiánya számos konfliktusforrást hordoz magában, melyek vezethetnek a klasszikus értelemben vett vitákhoz vagy kevésbé látványosan, de csökkenthetik a hatékonyságot, elégedetlenséget, tehetetlenséget okozva a szervezetben. 

Vissza az egyensúlyhoz

Mit tehetünk ma a jövőbeli fejlődésért? 

A vitás felek közötti mediáció segíthet kezelni a felszínre kerülő személyközi konfliktusokat, a közösségi mediációs módszerek pedig nem csak a már kialakult egyensúlyvesztés kezelésére alkalmasak, hanem a megelőzésre is. Mind a személyközi, mind a közösségi mediáció a folyamatban részt vevők szükségleteit, érdekeit hozza felszínre, és egymás felé fordítja a felek figyelmét, ezzel segítve elő az elfogadást, jó esetben a megértést is. A versengés helyett együttműködést megélő csoportban elindulhat a hatékony és jóindulatú kommunikáció, amit a mindennapi helyzetekben is tudnak használni.