Párkapcsolati mediáció

Van kapcsolat konfliktus nélkül?

Minden kapcsolatban előfordulnak konfliktusok. A különbség abban áll, hogy ezekkel a konfliktusokkal mit kezdünk.

Minden pár számára vannak olyan területek, ahol különböznek elképzeléseik. Ilyen lehet az időbeosztás és életritmus kialakítása, az anyagiak, az ünnepek és rítusok menete, a gyermeknevelés, a kikapcsolódás és szexualitás területe.

Azonban olyan hétköznapi események is, mint egy indulás, jelentős stresszel járhatnak és heves vitához vezethetnek . Egy-egy ilyen érzelmi kilengést követően órákba vagy akár napokba is telhet, míg visszatérnek az érzelmek a tárgyalóképes szintre.

A mediáció biztonságos közeget biztosíthat ahhoz, hogy a pár kölcsönösségen alapuló és fenntartható megállapodást alakítson ki olyan területeken,  ahol konfliktus alakult ki.

Tanulható a konfliktuskezelés?

A rövid válasz: IGEN. A MEDIÁCIÓ során a párok éppen arra válhatnak képessé, hogy megállapodást alakítsanak ki egy konfliktusos területen.

Mire lenne szükséged?

A sikeres párkapcsolati konfliktuskezelés fókuszában a felek valós szükségleteiknek tudatosítása áll. A mediáció abban segíthet, hogy a szükségletek betöltésére vonatkozó kérések ne vádlásként vagy más romboló formába törjenek a felszínre.

Mi lenne elfogadható?

A mediáció során a valós szükségletek betöltésére, egyensúlyára illetve az erőforrások elosztására vonatkozóan alakíthat ki kölcsönösen kedvező és fenntartható megállapodást a pár.